Subscribe

Apartamentul studentesc – ecologic si inteligent

Share Button

Arhitectii Tengbom a proiectat un apartament pentru studentii care este accesibil, ecologic si inteligent atat in termeni de design si alegerea materialelor. Proiectul este o colaborare cu producatorul de lemn Martinsons si compania de imobiliare AF Bostäder .

Apartamentul-studentesc-01

Pentru a satisface nevoile studentilor intr-un mod sustenabil, inteligent si la preturi accesibile atunci cand Tengbom in colaborare cu studentii de la Universitatea din Lund a proiectat un apartament de 10 de metri patrati. Apartamentul este afisat acum in Muzeul de Arta Virserum. In 2014, 22 de unitati vor fi construite si pregatite ca ca studentii sa se mute in ele.

Apartamentul-studentesc-05

Pentru a construi cu succes locuinta studentilor la preturi accesibile a necesitat o gandire inovatoare si solutii noi. Zona in fiecare unitate este redusa de la cerinta standard, de 25 de metri patrati la 10 de metri patrati, prin consimtamant legal. Acest apartament cu adevarat compact, ofera zona de dormit, mansarda, bucatarie, baie si o gradina mica cu terasa. Printr-un aspect eficient si utilizarea de lemn stratificat in cruce ca material de constructie, chiria este redusa cu 50%, iar impactul ecologic si amprenta de carbon este de asemenea, redusa in mod semnificativ.

Apartamentul-studentesc-02

Eficienta energetica este o problema-cheie in proiectarea cladirilor noi. Alegerea materialului potrivit si metoda de fabricatie este vital pentru a minimiza emisiile de carbon si prin urmare, lemnul a fost ales pentru calitatile sale pozitive de carbon si ca resursa regenerabila.

Apartamentul-studentesc-03

Apartamentul-studentesc-04

Sursa: contemporist.com

Design: Tengbom Architects

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.


www.starstone.ro

Web analytics


Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.

Contact

STAR STONE PRODUCTION S.R.L.
Sediu Central si Productie
Nojorid nr.570, Oradea, Jud. Bihor, ROMANIA

Tel.: (004) 0259 422 088
Mobil: (004) 0746.022.526
E-mail: office@starstone.ro

Orar: Luni - Sambata 09.00 – 17.00

Abonare newsletter

CAPTCHA
Please wait...
Facebook IconVisitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+