Subscribe

Cum se monteaza piatra decorativa

ATENTIE: Inainte de montarea dalelor cititi urmatoarele instructiuni!

  1. Pentru a realiza o suprafata armonioasa trebuie sa utilizati dale din paleti diferiti.
  2. Montati materialul numai dupa ce l-ati verificat vizual.
  3. Bucatile trebuie spalate dupa taiere (pentru indepartarea prafului de ciment).
  4. Recomandam montarea placilor la temperaturi cuprinse intre 5°C si 25°C. Ploaia trebuie evitata.

Curatati suprafata de placat pentru a mari aderenta adezivului si ulterior produseleor cu care vine placata. Suprafata de placat trebuie sa fie stabila, uscata. In cazul in care suprafata pe care se face montajul aste o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului. Este important sa colocati un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corecta a placari.


montaj-piatra-decorativa-01 Curatati suprafata de placat pentru a mari aderenta adezivului si ulterior produselor cu care vine placata. Suprafata de placat trebuie sa fie stabila si uscata. In cazul in care suprafata pe care se face montajul aste o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului. Este important sa colocati un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corecta a placari.

montaj-piatra-decorativa-02 Curatati cu o mistrie sau o ustensila similara posibilele bavuri ale pieselor pentru a realiza o liniaritate mai buna la montare si obtinerea unui finisaj perfect.


montaj-piatra-decorativa-03 Intindeti adezivul pe perete cu o gletiera zimtata pentru a asigura contactul pe toata suprafata peretelui si nivelarea acestuia. Recomandam folosirea unui adeziv pentru gresie, fainta sau piatra care sa fie elastic si rezistent la inghet.

montaj-piatra-decorativa-04 Intindeti adezivul cu ajutorul unei mistri pe spatele fiecarui produs. In acest mod asigurati un contact perfect intre placa si adezivul intins pe peretele. Placile pentru colturi pot fi taiate la dimensiunile dorite folosind unelte de taiat specifice placilor de beton sau piatra.


montaj-piatra-decorativa-05 Daca suprafata care urmeaza a fi placata are colturi, incepeti cu ele pentru a evita posibilele taieri la final. Folositi un ciocan din cauciuc pentru a lovi usor placile asigurand o lipire cat mai buna a adezivului de pe placa cu cel de pe perete. Nu folositi ustensile care pot ciobi sau rupe placile. Pentru o montare corecta “rupeti” rosturile orizontale sau cele verticale la 30 – 50 cm pentru obtinerea unui finisaj perfect.

montaj-piatra-decorativa-06 Verificati odata la 3-4 randuri de produs, planeitatea acestuia cu ajutorul unui boloboc.


montaj-piatra-decorativa-07 In cazul unor eventuale depuneri de calciu, ceea ce se poate intampla in anumite zone, aceste depuneri trebuie curatate. Pentru a evita depunerile de calciu si pentru a proteja culoarea placilor, este recomandata folosirea lichidului de impregnare recomandat de STAR STONE. Materialele necesare instalarii si intretinerii pot fi achizitionate de la firma noastra.


Cum se monteaza piatra decorativa pe diferite suporturi.

Suport de lemn, placaj, OSB

montaj-piatra-decorativa-08 – Folositi o plasa tip rabit de metal sau plastic – Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta.

Suport de zidarie, caramida, BCA

montaj-piatra-decorativa-10 – Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Folosti o gletiera cu zimti pentru a intinde adezivul pe perete – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta.

Suport de pal dur, rigisp

montaj-piatra-decorativa-11 – Zgariati suprafata pentru a spori aderenta – Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta


www.starstone.ro

Web analytics


Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.

Contact

STAR STONE PRODUCTION S.R.L.
Sediu Central si Productie
Nojorid nr.570, Oradea, Jud. Bihor, ROMANIA

Tel.: (004) 0259 422 088
Mobil: (004) 0746.022.526
E-mail: office@starstone.ro

Orar: Luni - Sambata 09.00 – 17.00

Abonare newsletter

CAPTCHA
Please wait...
Facebook IconVisitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+Visitati pagina de Google+